feb
21

Hordoz a lányom

Címkék: babahordozás hordozás | Szerző: BanAnnamari | 2:16 pm

Ma már szinte természetes, hogy ha sétálni megyünk a fiammal a hátamon, a lányom is kéri: hadd vihesse a kedvenc babáját (ami tényleg egy csecsemő baba) ő is úgy, hogy magára köti egy textilpelenkával, vagy kendővel.

Ilyenkor mindig az jut az eszembe: mennyivel természetesebb lesz (remélem) az ő generációjának, hogy hordozzuk a babákat, hogy ez a jó nekik, és talán nem fogják így megbámulni azokat az anyákat, akik hordozzák gyermeküket. (Bevallom, néha úgy érzem magam, mintha az űrből jöttem volna, úgy néznek rám, ha látnak hordozni. Ez csak vidéken van így? Tapasztaltál már hasonlót?)

A bejegyzés trackback címe:

https://babahordozas.blog.hu/api/trackback/id/tr32956542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avenarius 2010.03.02. 10:04:06

Hopp, látom ez a poszt már több mint egyéves, szóval idősebb, mint a kisfiam, de azért szívesen kommentálom :) Szóval úgy vettem észre, hogy szimpátiával figyelik a kendős embert. Idősebbek sokszor megjegyzik, hogy de jó helye van ennek a kisbabának, gyakorló anyák inkább azt akarják tudni, hogy hány kiló a kicsi, és nem fáj-e a hátam (8 és nem :)). Egy anyukának a posta előtt mutattam meg, hogyan kell megkötni. A legtöbb embert az tántorítja el, ha van is kendője, hogy nagyon bonyolultnak látszik a kötés. Pedig mi tudjuk, hogy 2-3 próba után ez megy.
Lehet, hogy néhányan "goddamn hippie"-nek néznek az utcán, de tegnap pl. két barátnőm megegyezett abban, hogy azért ilyen nyugodt és barátságos a kisfiam, mert 2 hetes kora óta kendőben hordozzuk. Ez nem biztos, hogy így van, de jó pr :)
süti beállítások módosítása