jan
14

Annakidején a rendszerváltás környékén az egykori Mártírok útja volt Budapest leginkább légszennyezett területe. Ekkor figyelmeztették az anyákat először, hogy ne tolják babakocsiban a csecsemőket, mert éppen a babakocsi magasságában a legszennyezettebb a levegő.

Ez a helyzet a mai napig nem változott, sőt... Az elmúlt napok szmogriadói alatt kifejezetten kérték a szülőket, hogy babával, kisgyermekekkel ne tartózkodjanak a szabad levegőn. Valójában se télen, se nyáron nem jó forgalmas út mentén a babát babakocsiban tolni, mert ha éppen szmogriadó nincs is, a kipufogógázt, akkor is a baba kapja.

A baba egészsége szempontjából a legjobb megoldás a hordozókendő használata - foglalja össze a tapasztalatokat Bán Annamária a népszerű Okosbaba.hu szerzője  - És nemcsak a koszos levegő miatt fontos a kendő használata, hanem a városi életet egyébként is megkönnyíti, hiszen sokkal egyszerűbb kendővel közlekedni, a járművekre fel-le szállni hordozókendővel.

Az "Emeld ki a gyermeked a szmogból!" mozgalom a hordozókendő előnyeinek megismertetését tűzte ki zászlajára. Szeretnénk, ha a méregdrága babakocsik helyett ezt a sokkal bababarátabb megoldást választanák az anyukák - teszi hozzá G.Kiss Bernadett a Kölyökvár.hu tulajdonosa.

A népszerű Varróház portál tulajdonosa Majoros Zsuzsa a blog olvasói számára hordozókendő szabásmintákkal teszi könnyebbé a kendők megszerzését, a Kismamablog szerzője Vida Ágnes pedig a hordozás lélektani oldaláról ír majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://babahordozas.blog.hu/api/trackback/id/tr32877471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikolka82 2009.02.09. 23:49:36

Szörnyű hogy ilyen koszos ,kegyetlen ,betegségekkel teli világban kell felnőnie az én egytlen drága kisfiamnak!!
A szmogról nem is beszélve ,a kedves apukája is a fiamnak autóval jár és kölzölte nem érdekli ő akkor is autóval fog járni ha szmogriadó van!
erre én csak annyit mondtam gondolj a gyerekünkre ,hogy te is mérgezed!!
süti beállítások módosítása